Toch een PC versie voor GTA V?

GTA5 Nieuws

Er zijn al heel wat artikelen opgedoken over de PC versie van GTA V. Helaas heeft Rockstar Games nog steeds geen PC versie bevestigd. Ondanks de onaangekondigde versies zijn er heel wat aanwijzingen die er toe leiden dat er wel degelijk een versie uit komt voor de pc gamers onder ons. Waarom we dat denken? Laat ik alles even voor jullie op een rijtje zetten.

Het laatste gerucht heb ik meegekregen bij de lokale Gamemania. Een verkoopster heeft bevestigd dat de pc versie over ongeveer een half jaar uit zou komen, toen ik daar om vroeg. Natuurlijk ben ik thuis op onderzoek uitgegaan. Ik heb op hun site een pagina gevonden speciaal voor de pc versie, waar ook een verwachtingsdatum opstaat. Dit is geen exacte datum, maar gewoon 2014. Het lijkt mij vreemd dat je op je site een pagina maakt voor een spel wat niet uit gaat komen.

Het is niet alleen bij de gamemania zo. Op de site van Game Dumper, Amazon en Ebay staat ook zo’n zelfde soort pagina. Tevens zijn er sites waarvan de pagina’s alweer verwijderd zijn. Het meest opvallende van allemaal was de vacature op de site van Rockstar Games zelf. Ze zochten een “graphics programmeur die “de meest recente titels” naar de pc kon overzetten. Helaas was de vacature er al snel weer afgehaald en we weten niet of er iemand op heeft kunnen reageren.

Zoals we ook al weten komt Rockstar Games altijd heel laat met het uitbrengen van een PC versie. Gemiddeld komt de PC release ongeveer 200 dagen later uit dan de console versie. Dat zou betekenen dat het spel begin April van 2014 uitkomt. Dit kan kloppen gezien de verwachte release datum van de Gamemania (2014). Dit is niet alleen bij de GTA-series zo geweest. LA Noire kwam ook 6 maanden later uit voor de PC en Max Payne 3 kwam 1 maand later. Het is een gewoonte van Rockstar Games om de pc gamers te laten wachten.

Helemaal zeker is het natuurlijk niet, en ook wij moeten afwachten totdat Rockstar het officieel bevestigd. Ondanks de sterke en wat minder sterke geruchten houden wij de hoop hoog voor een pc release.

Links naar pc verkoop sites:
Gamedumper
Gamemania
Amazon

Met dank aan Brent voor het schrijven van dit artikel.

2 Comments

 1. 15 september 2013
  Andre

  Met Gta-4 was precies het zelfde , die kwam 3 maanden later ook voor pc waar toen niks over bekend was, En alle Games worden via pc ontworpen.
  ik heb nog even opgezocht en in de herfst zou de release komen voor de pc.

  http://www.nu.nl/tech/3549035/gta-5-in-herfst-al-pc.html

  Gta5 komt er dus aan ;)!

Add a Comment

Make sure you share your opinion with us. Fields marked are required. Any other information is optional and for your own pleasure. Your email address will be hidden and never published or used in any way.

*

Optional Details

If you like you can tell us your website URL and Twitter Username. We'll link your name to your web address and we'll add a twitter link to your comment. This is completely optional.

Captcha *