GTA V nieuws

GTA5 Nieuws

GTA V-ontwikkelaar Rockstar heeft wat meer GTA V nieuws over hun opkomende game online gezet. Zo zal het spel/de characters ‘special abilities’ hebben, nieuwe side missions en zul je eigendomen kunnen kopen. Ook het langverwachte auto tunen zal weer mogelijk zijn 🙂

Rockstar heeft onthuld dat je personage in GTA V voor het eerst over een speciale vaardigheid zal beschikken. Michael kan de tijd vertragen tijdens een vuurgevecht in Red Dead Redemption-stijl. Franklin kan de tijd vertragen wanneer hij een voertuig bestuurt om zich zo vlotter een weg door het verkeer te kunnen banen. Ten slotte is de special ability van Trevor om tijdelijk meer schade aan te richten en zelf minder schade op te lopen. Je kunt de speciale vaardigheid van een personage enkel maar activeren door een ability meter te vullen. Hoe dat gaat, moet nog verduidelijkt worden.

Nieuwsbericht Bron

Deze lijst met info vonden we via Gamed.nl

  • Ieder van de drie karakters heeft een eigen Special Ability, welke enkel te gebruiken is wanneer een Special Meter compleet gevuld is. De rijke Michael kan bijvoorbeeld de tijd vertragen gedurende vuurgevechten, Franklin kan de tijd vertragen terwijl hij een voertuig bestuurt om zo bijvoorbeeld ander verkeer te ontwijken en Trevor heeft de mogelijkheid om twee keer zoveel schade aan te richten terwijl hij zelf slechts de helft hoeft te incasseren.

 

  • Voor het grootste deel van de game kun je vrij wisselen tussen de drie karakters, op sommige momenten zal de keuze echter voor je gemaakt worden. Door deze opzet kun je tevens snel een andere positie innemen op de map door te wisselen naar een karakter dat zich op een andere positie binnen deze map bevindt. Deze transitie vindt plaats middels een Google Earth-achtige ervaring, zo zul je eerst uitzoomen van het huidige karakter en vervolgens weer inzoomen op het nieuw gekozen karakter. Uiteraard gaat dit niet op wanneer de drie karakters zich in dezelfde ruimte bevinden.

 

  • De map is, wanneer we de onderwatergebieden meerekenen, vijf keer zo groot als bij Red Dead Redemption. Ieder van deze locaties zijn direct toegankelijk en hoeven dan ook niet vrijgespeeld te hoeven worden.

 

  • Enkele van de mechanieken uit oudere Grand Theft Auto titels keren terug, zo kunnen bepaalde vaardigheden van spelers beter worden wanneer je vaker deelneemt aan een activiteit, bekend van Grand Theft Auto: San Andreas. Deze vaardigheden zijn Stamina, Shooting, Strength, Stealth, Flying, Driving, Mechanic en Lung Capacity. Stealth lijkt hierbij te suggereren dat missies ook op alternatieve wijzen voltooid kunnen worden.

 

  • Als speler lijken we een eigen imperium op te kunnen bouwen door onder andere garages, zaken, nachtclubs en huizen te kunnen kopen om zo meer geld binnen te halen.

 

  • Door diverse aanpassingsopties kunnen de karakters gepersonaliseerd worden. Te denken valt hierbij aan de haardracht, tatoeages en kleren, maar ook wapens en auto’s zijn aan te passen. Bij wapens valt te denken aan opties als scopes en geluidsdempers terwijl je bij de Pay ’n Spray shops je auto aan kunt passen met spoilers, grills en andere zaken.

 

  • Naast het hoofdverhaal zijn er vele activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Je kunt bijvoorbeeld lifters oppikken, base-jumpen, jagen, off-road racen, golf spelen, beveiligingswapens hacken, fietsen, deelnemen in overvallen, tennis spelen, duiken en andere dingen.
  • De onderwatergebieden zitten vol vissen, haaien en schatten.

 

  • In de stad zijn vijf keer zoveel NPC’s te vinden wanneer we dit vergelijken met Grand Theft Auto IV.

 

  • Zoals bekend van de Grand Theft Auto titels zijn er ook nu vele verwijzingen naar de hedendaagse cultuur, denk aan Space Ranger (Master Chief) en Impotent Rage (Superman). Je kunt tevens een coach tour nemen door de buurt van beroemdheden.

 

  • Rockstar heeft getracht de combat te verbeteren, onder andere door de mogelijkheid om te rennen gedurende het schieten en het maken van een koprol om in en uit cover te komen.

 

Add a Comment

Make sure you share your opinion with us. Fields marked are required. Any other information is optional and for your own pleasure. Your email address will be hidden and never published or used in any way.

*

Optional Details

If you like you can tell us your website URL and Twitter Username. We'll link your name to your web address and we'll add a twitter link to your comment. This is completely optional.

Captcha *