GTA 5 – Algemeen

GTA5 Nieuws

GTA 5 heeft drie speelbare personages.
Grand Theft Auto 5 heeft drie verschillende personages om mee te spelen. Dit maakte tijdschrift Game Informer bekend met de onthulling van zijn nieuwe cover, waarop GTA 5 staat.
Een van hen lijkt de man te zijn die centraal stond in de eerste trailer. De cover toont ook nog een andere oudere man, met in het midden een jongere, zwarte hoofdpersoon.

Het is niet mogelijk om zelf huizen of andere panden te kopen. Ook het dategedeelte van GTA 4 zit naar verwachting niet meer in deel vijf.
Dan Houser van ontwikkelaar Rockstar meldt dat het technisch gezien onhaalbaar was om dit met drie personages te bewerkstelligen. Dit zou tot compromissen moeten leiden binnen de manier waarop zij geanimeerd worden in GTA 5 en dat was volgens hem niet acceptabel. Wel is het mogelijk om de drie hoofdpersonen van nieuwe kleding te voorzien.

Wat betreft nevenactiviteiten keren de entertainmentshows terug die spelers in Grand Theft Auto IV al konden bezoeken, zoals de show van stand-up comedian Ricky Gervais. Welke het deze keer zijn, wil Rockstar nog niet bekendmaken. Qua romantiek is er waarschijnlijk niet langer de mogelijkheid om te daten. Dit zou niet bij de aard van de drie personages passen.

Speelveld:
De spelwereld van Grand Theft Auto 5 is groter dan Grand Theft Auto IV, Red Dead Redemption en Grand Theft Auto: San Andreas bij elkaar.

Die wereld bestaat zoals eerder bevestigd uit een fictief Los Angeles en omgeving, Los Santos genoemd. Deze bestaat uit wijngaarden en een grote wildernis waarin de berg Chiliad vrij te ontdekken is voor spelers. Daarnaast is er een zoutmeer, een militaire basis en zijn er voorsteden in de heuvels die naar de stad leiden.

Ook het strand is aanwezig, waarbij ook de zee voor het eerst in een Grand Theft Auto-game te verkennen is, mits er duikspullen aangeschaft zijn. Onderweg kunnen spelers willekeurige personen of scenario’s tegenkomen die tot een missie leiden.
Hoofdpersonages
Spelers kunnen tijdens het spelen van Grand Theft Auto 5 op elk moment wisselen tussen de drie hoofdpersonages. In het spel krijgen spelers te maken met Michael, Trevor en Franklin.

Michael woont in het rijke deel van Los Santos en zit in een getuigenbeschermingsprogramma als ex-bankovervaller. Trevor is een personage die in een trailer woont en een oude bekende is van Michael.

Het derde personage Franklin die voor zijn baas onder meer auto’s vordert. Tussen deze personages kan buiten missies vrij gewisseld worden.
Hobby
De personages hebben ook ieder hun eigen hobbyactiviteiten waaraan ze deel kunnen nemen, die niet per se voor alledrie beschikbaar zijn. Ook hebben ze hun eigen vriendenkring om mee af te spreken.

Tijdens missies kan er ook gewisseld worden, afhankelijk van wie er mee op pad is. De verschillende personages hebben daarbij ieder een eigen taak, die kan verschillen in de hoeveelheid actie die het vereist.

Add a Comment

Make sure you share your opinion with us. Fields marked are required. Any other information is optional and for your own pleasure. Your email address will be hidden and never published or used in any way.

*

Optional Details

If you like you can tell us your website URL and Twitter Username. We'll link your name to your web address and we'll add a twitter link to your comment. This is completely optional.

Captcha *