Nieuw artikel verschenen over GTA 5 gameplay

GTA5 Nieuws, GTA5 Release geruchten

Hadden we het gister en eergister nog over de hands on en de ervaring met GTA 5 online, vandaag is er meer bekend geworden over de mogelijkheden en de gta 5 gameplay. Het artikel door IGN is in het engels maar we hebben er even wat leuke quote’s uitgefilterd voor je. Zo kwam onder meer aan het licht dat in GTA 5 er veel invloeden te zien zijn van meerdere Rockstar top games.

Suddenly you’re prone on the wing of an aircraft, changing guns with a weapon wheel that cut its teeth in Red Dead Redemption and rolling onto your back in one fluid movement to fire at pursuers, just like Max in Max Payne 3. One minute you’re drifting around a bend in a car you’ve personally customised, appreciating the new, more nuanced handling and utilising Franklin’s special ability to temporarily slow down time to pull off insane driving manoeuvres (extremely reminiscent of Midnight Club: Los Angeles’ ‘Zone’ ability).

Daarnaast valt ons op dat er veel meer aandacht is besteed aan de details van de GTA 5 gameplay, zo moet het voor de gamer voelen alsof hij zich in de game bevind zonder last te hebben van storende bijzaken. Een voorbeeld waar dit uit blijkt is o.a. het besturen van voertuigen. Het is nu mogelijk om net op die handige momenten een handrem bochtje te maken of door net dat beetje extra gas wheelspin te veroorzaken en ondertussen nog steeds de volledige controle hebben over het voertuig. Het zelfde geldt eigenlijk ook voor schieten en alle overige systeem in GTA 5.

The player should easily be able to pull off cool moves so they feel really part of the action. For example, driving has been completely reworked so it’s much more responsive and direct, allowing controllable handbrake turns and adding in a little bit of wheelspin at exciting moments, whilst still allowing the player to keep full control. The same is true of shooting, core locomotion and pretty much every system in the game.

Ook lezen we over het schieten dat er veel aandacht is gestoken in het combineren van schieten, mikken en het bijbehorende camerawerk, alles is gedaan om de gamer de meest optimale ervaring te geven.

Er is nog meer info in het hele artikel, dat je hier vind.

Pre order GTA V voor de PS3 met €5 korting en krijg een bol.com waardebon van €10

Pre order GTA V voor de Xbox met €5 korting en krijg een bol.com waardebon van €10

7 Comments

 1. De trailers beloven echt heel veel goeds. Ik kan niet wachten tot de game uit komt. Ik heb een Xbox 360 en m’n broertje een playstation 3, dus kijken waar hij het lekkerst op speelt 🙂

 2. 5 september 2013
  admin

  Wij kunnen ook niet wachten Max! We vinden het wel jammer dat je niet cross-platform tegen elkaar online kan spelen, maar goed dat mag de pret voor deze geweldige game niet drukken!

 3. 5 september 2013
  Dubstepz

  Ik Kan niet wachten maar ik heb een vraag ze zeggen dat er 750 missie ’s voor offline is is dat zo ? ik zou graag meer informatie willen daar over en over als je op iemand schiet dat je de kogelgaten ziet net zoals bij maxpayne is dat ook zo?

 4. 5 september 2013
  admin

  Over de kogelgaten hebben wij nog niks gelezen maar het zou goed kunnen dat dit van max payne is overgenomen! Over de missies, we weten dat er 700 online missies zijn, zie ook dit bericht: https://www.gta5blog.nl/gta-v-online-missies/.

 5. 5 september 2013
  Dubstepz

  Dankje wel voor je reactie maar over gameplay zonder online zegmaar hoeveel missie ’s heeft die dan ?

 6. 6 september 2013
  admin

  Ik denk dat dat afhangt van welke storyline je volgt en met welke characters je de game speelt. Hoeveel het er ongeveer zijn is nog niet bekend naar mijn weten.

 7. 6 september 2013
  jeffrey

  ik zou graag willen weten als je door rood rijd of andere verkeerde dingen in het verkeer hoe de politie daar op reageert is dat hetzelfde als in gta 4 ?

Add a Comment

Make sure you share your opinion with us. Fields marked are required. Any other information is optional and for your own pleasure. Your email address will be hidden and never published or used in any way.

*

Optional Details

If you like you can tell us your website URL and Twitter Username. We'll link your name to your web address and we'll add a twitter link to your comment. This is completely optional.

Captcha *